​STUDENTEN

duizendschoon-coaching-stress-verminderen-aanpakken-onderwijs

Steeds meer studenten kampen met stress. Met name de prestatiedruk wordt hierbij genoemd als oorzaak. Studenten hebben te maken met zowel de toegenomen eisen van de onderwijsinstellingen als de hoge verwachtingen van de arbeidsmarkt en de eisen die de maatschappij stelt. Veel studenten combineren hun studie met een bijbaan, een bestuursfunctie en sociale contacten. Op al die onderdelen willen zij voldoen aan de verwachtingen van zichzelf en van anderen. Deze behoefte wordt nog versterkt door de perfecte plaatjes die zij zien op sociale media. Daar willen zij niet voor onder doen. Stress ervaren om succesvol te zijn wordt ook wel sucstress genoemd.

Daarnaast blijkt Fear Of Missing Out (FOMO) een belangrijke prikkel zijn voor stress. FOMO betekent letterlijk angst om iets te missen. Dit gevoel komt vooral door sociale media. Mensen die last hebben van FOMO, kijken voortdurend op Facebook en Twitter, omdat zij bang zijn om belangrijke berichten te missen. Daardoor komen zij onvoldoende tot rust.

Studenten die stress ervaren, hebben vaak te maken met slapeloosheid of met problemen om in slaap te vallen. Daarnaast noemen zij hoofdpijn, vermoeidheid en faalangst. De stress heeft ook gevolgen voor hun studie. Uit onderzoek blijkt dat er een relatie ligt tussen stress en studievertraging en studie uitval.

Aan de slag!

  • Ben je op zoek naar meer balans tussen studie, werk en privé?
  • Wil je je studieresultaten verbeteren?
  • Heb je voortdurend een opgejaagd gevoel of last van faalangst?
  • Wil je je energie beter over de dag verdelen?

Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan, of klik op een van onderstaande knoppen om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Hoe staat het met jouw stressniveau? Doe de test en krijg direct de uitslag!