sTUDENTEN

Steeds meer leerlingen en studenten kampen met stress. Met name de prestatiedruk wordt hierbij genoemd als oorzaak. Studenten hebben te maken met zowel de toegenomen eisen van de onderwijsinstellingen als de hoge verwachtingen van de arbeidsmarkt en de eisen die de maatschappij stelt. Studenten en leerlingen geven aan het moeilijk te vinden om alle ballen in de lucht te houden. Naast de verplichtingen van school hebben ze vaak een bijbaan, zijn ze druk met sport en/of muziek en vinden ze het belangrijk hun sociale contacten te onderhouden. Op al die onderdelen willen zij voldoen aan de verwachtingen van zichzelf en van anderen. Deze behoefte wordt nog versterkt door de perfecte plaatjes die zij zien op sociale media. Daar willen zij niet voor onder doen. Stress ervaren om succesvol te zijn wordt ook wel sucstress genoemd.

Studenten en leerlingen die stress ervaren, hebben vaak te maken met slapeloosheid of met problemen om in slaap te vallen. Daarnaast noemen zij hoofdpijn, vermoeidheid en faalangst. De stress heeft ook gevolgen voor hun studie. Uit onderzoek blijkt dat er een relatie ligt tussen stress en studievertraging en studie uitval.

Herken jij jezelf in onderstaande punten? 

  • Ben je op zoek naar meer balans tussen school, studie, werk en je sociale leven?
  • Wil je anders omgaan met de druk in periodes van tentamens en toetsen?
  • Wil je af van je faalangst?
  • Wil je aan het einde van de dag nog energie over hebben?


Vraag dan een gratis oriƫnterend gesprek aan, of klik op een van onderstaande knoppen om te zien wat ik voor jou kan betekenen.