Trainingen en workshops

duizendschoon-coaching-stress-verminderen-aanpakken-trainingen-workshops

Bij Duizendschoon Coaching kun je terecht voor ​ ​ workshops en trainingen op het gebied van ​vitaliteit en stressmanagement. Onderstaand vind je een aantal mogelijkheden. Elke organisatie is uniek en daarmee is ook elke aanpak uniek. Na de analyse van de huidige situatie, komen we samen tot het definitieve programma. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact op voor een gratis oriënterend gesprek

WORKSHOPS EN TRAININGEN VOOR ORGANISATIES

 • Energiemanagement : Wanneer je energie gedurende de dag op peil is, heeft stress minder grip op jou. In deze workshop leer en ervaar je hoe je ervoor zorgt dat je batterij opgeladen blijft. ​Zo werk je aan je fysieke en mentale vitaliteit en kun je ook na het werk nog de dingen doen die je wilt doen!  
 • Mentale vitaliteit: Wat de een een stressvolle situatie vindt, hoeft een ander helemaal niet zo te ervaren. Het is over het algemeen dan ook niet de situatie zelf die stress oplevert, maar de gedachten en overtuigingen die je erover hebt. Je leert in deze workshop om je belemmerende gedachten te herkennen en ​er anders mee om te gaan. ​Hoe groter je mentale vitaliteit, hoe meer veerkracht je ervaart om om te gaan met stressvolle situaties.
 • Kiezen vanuit je hart: De hele dag door maak je keuzes. Veel daarvan maak je onbewust. Zo kun je het gevoel krijgen dat je alleen maar aan het rennen bent. Wil je dat het leven jou leidt, of wil je zelf ​je koers bepalen? In deze workshop gaan we op zoek naar jouw belangrijkste waarden. Je leert hoe je op basis van deze waarden kunt kiezen en je grenzen kunt aangeven. Kiezen vanuit je hart leidt tot meer balans in je leven.
 • Stress op tafel: Herken jij de signalen van stress bij jezelf en bij je collega? Wanneer ga je wel en niet het gesprek hierover aan? En hoe doe je dat? Dit zijn onderwerpen die in deze workshop aan bod komen. Door stress bespreekbaar te maken, kun je ook de randvoorwaarden agenderen om werkstress te voorkomen. Hoe gaat de organisatie om met de werk - privé balans? Wat zijn afspraken over bereikbaarheid na het werk? Tijdig herkennen en bespreekbaar maken van stress ​vermindert de gevolgen van ongezonde werkdruk.
 • Tiptop slapen: Wanneer je langdurig slecht slaapt, krijg je last van stress. Wanneer je last hebt van stress, kan dat leiden tot slaapproblemen.  Slaap en stress zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze workshop leer je waarom slapen zo belangrijk is en wat je kunt doen om zowel de kwaliteit van slaap als het aantal uren slaap te verbeteren.
 • Werkende moeders in balans: Uit onderzoek blijkt dat werkende moeders de meeste stress ervaren, zowel op het werk als privé. Zij leggen de lat hoog op verschillende vlakken en zijn erg streng voor zichzelf. In deze training gaan we specifiek in op stress bij werkende moeders. Hoe houd jij balans in de combinatie van werk en moederschap? ​Hoe zorg je dan ook nog goed voor jezelf? 

WORKSHOPS EN TRAININGEN VOOR HET ONDERWIJS

 • ​Faalangst de baas: Enige spanning is goed voor een examen, tentamen, of toets. Het helpt je optimaal te presteren. Maar wat als je de week voorafgaand aan een examen bijna niet kunt slapen van de spanning? Of, erger nog, dat je tijdens de toets een black-out hebt en helemaal niets meer weet? In deze workshop leer je hoe faalangst werkt en ​ga je aan de slag met opdrachten en oefeningen om faalangst te voorkomen. Met gezonde spanning een tentamen tegemoet gaan, dat wil jij toch ook?
 • Mentale vitaliteit: ​Wat de een een stressvolle situatie vindt, hoeft een ander helemaal niet zo te ervaren. Het is over het algemeen dan ook niet de situatie zelf die stress oplevert, maar de gedachten en overtuigingen die je erover hebt. Je leert in deze workshop om je belemmerende gedachten te herkennen en ​er anders mee om te gaan. ​Hoe groter je mentale vitaliteit, hoe meer veerkracht je ervaart om om te gaan met stressvolle situaties.
 • Tiptop slapen: Wanneer je langdurig slecht slaapt, krijg je last van stress. Wanneer je last hebt van stress, kan dat leiden tot slaapproblemen.  Slaap en stress zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze workshop leer je waarom slapen zo belangrijk is en wat je kunt doen om zowel de kwaliteit van slaap als het aantal uren slaap te verbeteren.
 • Stress op tafel: Herken jij de signalen van stress bij leerlingen en bij studenten? Wanneer ga je wel en niet het gesprek hierover aan? En hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je niet in de rol komt van therapeut? Dit zijn onderwerpen die in deze workshop aan bod komen. ​Tijdig herkennen en bespreekbaar maken van stress ​vermindert de gevolgen van ongezonde studiestress.
 • Studiestress aanpakken : In deze training staan het reduceren van stress en faalangst centraal. Je leert wat je brein doet bij leren en hoe jij dat proces kunt optimaliseren. Je wordt je bewust van je eigen gedachten ten aanzien van je prestaties en leert hoe je daar anders mee om kunt gaan.

Persoonlijke aandacht

De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om eigen voorbeelden in te brengen.

Praktisch toepasbaar 

Werken aan vitaliteit en aan het aanpakken van stress houdt in dat je je huidige gedrag op een aantal punten gaat aanpassen of veranderen. Gedragsverandering kost tijd. Oefenen met concrete situaties is dan ook een belangrijk onderdeel van het programma. ​

Open inschrijving ​

Voor een open training of workshop kun je je als individu inschrijven. De inhoud staat op hoofdlijnen vast. Zie de agenda voor mogelijkheden.


Hoe staat het met jouw stressniveau? Doe de test en krijg direct de uitslag!