Trainingen en workshops

duizendschoon-coaching-stress-verminderen-aanpakken-trainingen-workshops

Bij Duizendschoon Coaching kun je terecht voor zowel open- als in-company trainingen en workshops op het gebied van stress en stressmanagement.

Persoonlijke aandacht

De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om eigen voorbeelden in te brengen.

Praktisch toepasbaar 

Stress aanpakken houdt in dat je je huidige gedrag op een aantal punten gaat aanpassen of veranderen. Gedragsverandering kost tijd. Zoveel mogelijk oefenen staat dan ook centraal.

Open inschrijving of op maat

Voor een open training of workshop kun je je als individu inschrijven. De inhoud staat op hoofdlijnen vast. Zie de agenda voor mogelijkheden.

Een in-company training of workshop is geschikt voor een groep met ongeveer dezelfde leerdoelen. Na een inventarisatie van jullie wensen, ontvang je een programma op maat. De kosten zijn afhankelijk van het definitieve programma.

TRAININGEN

  • Grip op stress: In deze training staan stressreductie en stressmanagement centraal. Je wordt je bewust van hoe stress werkt bij jou en hoe je je energie beter kunt verdelen. Op basis daarvan kun je keuzes maken die beter bij jou passen.
  • Studiestress aanpakken : In deze training staan het reduceren van stress en faalangst centraal. Je leert wat je brein doet bij leren en hoe jij dat proces kunt optimaliseren. Je wordt je bewust van je eigen gedachten ten aanzien van je prestaties en leert hoe je die kunt veranderen.
  • Werkende moeders in balans: Uit onderzoek blijkt dat werkende moeders de meeste stress ervaren, zowel op het werk als privé. Zij leggen de lat hoog op verschillende vlakken en zijn erg streng voor zichzelf. In deze training gaan we specifiek in op stress bij werkende moeders. Hoe houd jij alle ballen in de lucht en hoe zorg je dan ook nog goed voor jezelf? Hoe ga jij om met het terugkerende schuldgevoel?


​WORKSHOPS

  • Slapen en stress: Wanneer je langdurig slecht slaapt, krijg je last van stress. Wanneer je last hebt van stress, kan dat leiden tot slaapproblemen.  Slaap en stress zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze workshop leer je waarom slapen zo belangrijk is en wat je kunt doen om zowel de kwaliteit van slaap als het aantal uren slaap te verbeteren. ​
  • Energiemanagement : ​Wanneer je ​energie gedurende de dag op peil is, heeft stress minder grip op jou. ​​ In deze workshop ga je aan de slag met hoe je ervoor zorgt dat je batterij opgeladen blijft. Dat zal je helpen om in stressvolle situaties rustiger te blijven.
  • R.E.T. je stress gedachten: Wa​t de een een stressvolle situatie vindt, hoeft een ander helemaal niet zo te ervaren. Het is over het algemeen dan ook niet de situatie zelf die stress oplevert, maar de gedachten die je erover hebt.  En die gedachten kun je veranderen! Dat is wat we in deze workshop gaan ​doen en wel  aan de hand van de principes van de Rationeel Emotieve ​Therapie (RET). Je leert je belemmerende gedachten te herkennen en deze te vervangen door rationele, helpende gedachten. Zo krijg je meer grip op stress en dus ook op je leven.


Hoe staat het met jouw stressniveau? Doe de test en krijg direct de uitslag!